Alla föreställningar i augusti är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet under augusti.

Läs mer

Om oss

Daniel Ralphsson

Daniel Ralphsson är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm med en masterexamen. Han har även studerat komposition vid Malmö Musikhögskola samt kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan, där han tagit examen som sångpedagog samt kandidatexamen i klassisk sång.

Debuten på Kungliga Operan i Stockholm var i rollen som Dr Blind i Johann Strauss operett Läderlappen varefter han fortsatte sin karriär på samma scen i roller så som Ädling i Wagners Lohengrin, Pang i Turandot samt Monostatos i en ny produktion av Trollflöjten. En särskilt uppmärksammad insats var rollen som John/Ängel 3 i den nyskrivna operan Written on Skin av George Benjamin.

På GöteborgsOperan har Daniel sjungit Goro i Madame Butterfly, Gherardo i Gianni Schicchi, Mime i Rhenguldet, Monostatos i Trollflöjten, Flavio i Norma, Sir Filip i Herr Arnes Penningar, Svanen i Carmina Burana (Orff) samt Släkting till Mats i Kronbruden.

Daniel Ralphsson är flitigt anlitad som kyrkosångare över hela landet i verk av Mozart, Bach, Schubert, Charpentier, Monteverdi med flera och har även framträtt i romansaftnar med en repertoar som spänner från Schubert till Charles Ives. Utöver detta har han under flera år varit medlem i Operaimprovisatörerna som framför improviserad opera på olika scener och i olika sammanhang runt om i Sverige.

Andra engagemang inkluderar bl.a. Basilio i Figaros bröllop, Bardolfo i Falstaff och Pong i Turandot på Kungliga Operan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen