Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

David Fielding

David Fielding, scenograf, föddes i Manchester och studerade vid Central Saint Martins School i London. Under studierna vann han det prestigefyllda Friedrich von Schiller-priset vilket ledde till uppdrag på Schauspielhaus i Hamburg och Schaubühne i Berlin. Hans produktioner har visats på merparten av de ledande operahusen i Storbritannien. Här har han arbetet vid många regionala teatrar, Royal Shakespeare Company, National Theatre och ett flertal fria grupper. Barockopera har varit en särskild passion allt sedan han skapade den banbrytande föreställningen av Hendels Xerxes på English National Opera.

David Fielding är även flitigt anlitad i den senromantiska repertoaren så som Richard Strauss, Franz Schreker och Alexander von Zemlinsky. Ytterligare en koppling till Wien är hans kärlek till den österrikiska pjäsförfattaren Thomas Bernhard vars pjäser han har regisserat, gjort scenografi till och översatt vid flera tillfällen. David Fielding har stått för ett antal designdrivna projekt för popgruppen Pet Shop Boys till turnéer och album.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen