Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

David Radok

David Radok gjorde regidebut 1980 med Menottis Mediet på Stora Teatern och är idag fast regissör på GöteborgsOperan. Här har han regisserat en mängd föreställningar såsom Jenufa, Peter Grimes, Wozzeck, Don Giovanni, Resan till Reims, Barberaren i Sevilla, Askungen, K. Beskrivning av en kamp, La traviata, Macbeth, Julius Caesar, Rucklarens väg, Rusalka, Orfeus och Eurydike, Riddar Blåskägg/Erwartung, Fallet Makropulos och De sju dödssynderna och Gianni Schicchi.

David Radok har också varit återkommande regissör på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och gästat de flesta operahusen i Skandinavien. Hans föreställningar har visats i bland annat Dresden, Berlin, Helsingfors, Tel Aviv, Tokyo och Aix en Provence.

I Prag har David Radok även regisserat teater, bland annat Leaving, K. Beskrivning av en kamp, Som ni behagar samt Troilus och Kressida. Hans uppsättningar av operorna Lady Macbeth från Mzensk och Wozzeck på Nationalteatern i Prag, samt uppsättningen Riddar Blåskägg /Erwartung har alla tre vunnit tjeckiska Kritikerpriset. Radoks uppsättning av Vivaldis opera Arsilda hade premiär på Slovak National Theatre 2017 och sattes också upp på flera operahus i Frankrike.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen