Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Ditte Højgaard Andersen

Ditte Højgaard Andersen, sopran, är en av Skandinaviens främsta koloratursopraner som med utgångspunkt i barockens virtuosa stil gått vidare till både den wienklassiska och romantiska repertoaren. 2006-08 var hon solist på Deutsche Oper Berlin, i roller som Sophie i Rosenkavaljeren, Susanna i Figaros bröllop, Fiaker-Mili i Arabella, Waldvogel i Siegfried och Lisa i La sonnanbula. De senaste åren har hon framträtt på en rad andra stora operahus i Europa, bl a som Susanna i Figaros bröllop, Blondchen i Enleveringen ur seraljen, Cephie i Zoroastre, Amor i Orfeus och Eurydike och Papagena i Trollflöjten. Framtida engagemang inkluderar bland annat Eurilla i Haydns Orlando Paladino på Drottningholm i Stockholm och Mozarts Mässa i c-moll med Les Musiciens du Louvre under dirigenten Marc Minkowski i städer som Frankfurt, Toulouse, Grenoble, Lyon, Krakow, Budapest och Tokyo.

På cd har Ditte Højgaard Andersen spelat in Servillia i La clemenza di Tito med Adam Fischer, Bauci i Glucks Bauci e Filemone, Cirene i Aristeo med Christophe Rousset, Artenice i Terradellas Sesotri och en cd med arier och kantater av italienske barockkomponister för skivbolaget Berlin Classics.

Ditte Højgaard Andersen är utbildad vid Operaakademiet i Köpenhamn med Susanna Eken som röstcoach.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen