Om oss

Ebbot Lundberg

Ebbot Lundberg är frontfigur i inte bara ett utan två av den svenska rockhistoriens viktigaste band: Med Union Carbide Productions nådde han internationell kultstatus under andra hälften av 80-talet. Men det var med bandet som föddes ur Carbides spillror som Ebbot lade världen för sina fötter på allvar. The Soundtrack of Our Lives bildades 1995 och släppte året efter sitt debutalbum ”Welcome to the Infant Freebase”. Bandet vann åtskilliga grammisar under sin existens och är ett av de få skandinaviska band som nominerats till en amerikansk grammy. Det var för tredje plattan "Behind The Music". Under arton år släppte bandet åtta album, turnerade världen över och hade stora hits som ”Instant Repeater 99” och ”Sister Surround” och "The Passover".

Som soloartist har han släppt två soloplattor samt deltagit i "Så Mycket Bättre" tillsammans med bland annat Ulf Dageby och Lill Lindfors. Den första soloplattan var det 45 minuter långa experimentella stycket ”There’s Only One Of Us Here” (2012). Och förra året släpptes kritikerrosade "For The Ages To Come" med hans nya kompband The Indigo Children.

Ebbot håller just nu på med att spela in uppföljaren "The Kybalion" efter att ha gjort åtskilliga Europaturneér och festivaluppträdanden den senaste månaderna. Samt spelar även in en ny TV-serie som sänds i höst.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen