Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Elin Rombo

Hovsångerskan Elin Rombo är utbildad vid Brandon University Queen Elisabeth II i Canada samt vid Operahögskolan i Stockholm.

Elin Rombo har sjungit ett flertal roller på Kungliga Operan i Stockholm, såsom Susanna i Figaros Bröllop, Musetta i La Bohème, Blanche i Karmelitsystrarna och den unga Batseba vid uruppförandet av Sven-David Sandströms Batseba.
Hon gjorde en uppmärksammad debut vid festspelen i Salzburg under sommaren 2009 i den ledande rollen i Luigi Nonos Al gran sole carico d’amore och återkom i samma uppsättning när den gavs av Staatsoper i Berlin. Hennes roller på operan i Frankfurt har innefattat Servilia i Titus mildhet, Pamina i Trollflöjten och Zerlina i Don Giovanni. Nyligen sjöng Elin Rombo den ledande rollen som Agnès i George Benjamins nyskrivna Written on Skin på Nederlandse Opera i Amsterdam. Hon har arbetat med dirigenter som Riccardo Muti, Sir Colin Davis och Daniel Harding.
Elin Rombo har nått en bredare publik genom flera framträdanden i SVT. Hon var solist vid prinsessan Estelles dop i Slottskyrkan och nyligen vid Riksdagens jubileumskonsert för kung Carl XVI Gustaf vid firandet av majestätets 40 år på tronen i Stockholms Konserthus. Till våren väntar rollen som Donna Elvira i Don Giovanni på Kungliga Operan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen