Om oss

Elin Rombo

Hovsångerskan Elin Rombo är utbildad vid Brandon University Queen Elisabeth II i Canada samt vid Operahögskolan i Stockholm.

Elin Rombo har sjungit ett flertal roller på Kungliga Operan i Stockholm, såsom Susanna i Figaros Bröllop, Musetta i La Bohème, Blanche i Karmelitsystrarna och den unga Batseba vid uruppförandet av Sven-David Sandströms Batseba.
Hon gjorde en uppmärksammad debut vid festspelen i Salzburg under sommaren 2009 i den ledande rollen i Luigi Nonos Al gran sole carico d’amore och återkom i samma uppsättning när den gavs av Staatsoper i Berlin. Hennes roller på operan i Frankfurt har innefattat Servilia i Titus mildhet, Pamina i Trollflöjten och Zerlina i Don Giovanni. Nyligen sjöng Elin Rombo den ledande rollen som Agnès i George Benjamins nyskrivna Written on Skin på Nederlandse Opera i Amsterdam. Hon har arbetat med dirigenter som Riccardo Muti, Sir Colin Davis och Daniel Harding.
Elin Rombo har nått en bredare publik genom flera framträdanden i SVT. Hon var solist vid prinsessan Estelles dop i Slottskyrkan och nyligen vid Riksdagens jubileumskonsert för kung Carl XVI Gustaf vid firandet av majestätets 40 år på tronen i Stockholms Konserthus. Till våren väntar rollen som Donna Elvira i Don Giovanni på Kungliga Operan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen