Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Erika Sax

Erika Sax är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm, Operastudio 67 och Musikkonservatoriet i Trondheim. Hon har framträtt på bl a Kungliga Operan, Folkoperan, Wermland Opera, Norrlandsoperan, Läckö Slottsopera, Vasateatern och i Berwaldhallen.

Bland roller hon sjungit finns titelrollen i Askungen, Clarice i La Pietra del Paragone, Hermia i En midsommarnattsdröm, Modern i Mavra, Gertrude i Romeo och Julia samt Mary i Den flygande holländaren.

På GöteborgsOperan har Erika Sax sjungit Pauline i Spader dam, Maddalena i Rigoletto, Amman i Boris Godunov, Rudolf Nurejev (Orlofsky) i Läderlappen, dubbelrollen Liselott/Maria-Lucia i Sömnkliniken, Myrtale i Thaïs, Zulma i Italienskan i Alger (konsertant), Alisa i Lucia di Lammermoor, Larina i Eugen Onegin, Herodias page i Salome, Tredje Damen i Trollflöjten, Sonjetka i Lady Macbeth från Mzensk och Tredje vattennymfen i Rusalka. Hon har också varit solist vid flera av GöteborgsOperans konserter.

Hösten 2009 kom debuten vid Kungliga Operan som Pauline i Spader Dam och hon återvände till samma scen för Annina i Rosenkavaljeren säsongen 15/16.

Som konsertsångerska har Erika Sax sjungit med bl a Helsingborgs Symfoniorkester, Uppsala Kammarorkester, Dalasinfoniettan, Gävle Symfoniorkester och Drottningholms Barockensemble.

Foto: Karl-Magnus Fredriksson

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen