Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Evan Rogister

Evan Rogister är född i USA och har studerat musik vid Indiana University, sång vid Juilliard School och dirigering vid Musikkonservatoriet i Paris. Han är musikalisk ledare för The Kennedy Center Opera House Orchestra och för Washington State Opera där han nyligen uppfört Don Giovanni och Porgy och Bess. Han är aktuell med en dokumentär för SVT med Sveriges Radios Symfoniorkester samt konserter med Bergen Philharmonic och Sveriges Radios Symfoniorkester vid Östersjöfestivalen.

Sedan debuten 2008 på Houston Grand Opera med operan Hans och Greta har karriären tagit honom till Metropolitan Opera 2017/2018 med Trollflöjten, Aida och Salome på Deutsche Oper Berlin och en ny uppsättning av Eugen Onegin på Kungliga Operan. Samma säsong dirigerade han Spoleto Festival Orchestra, Kungliga Filharmonikerna och Malmö Symfoniorkester.

Första gången på GöteborgsOperan var 2015, då med Riddar Blåskäggs borg/Erwartung. Samma år gjorde han sin första skivinspelning, detta på Deutsche Grammophon med musik av Mohammed Fairouz framfört av ensemblen LPR.

Övriga operaengagemang att nämna är Rigoletto och Linje Lusta på Lyric Opera i Chicago, Oscar och King Roger på Santa Fe Opera, La bohème på Houston Grand Opera, Robert Lepages Riddar Blåskäggs borg/Erwartung på Seattle Opera, Lohengrin på Kungliga Operan, Otello och Eugen Onegin med Luxemburg Filharmoniker, Moby Dick på Nationaloperan i Washington, Linje Lusta på Los Angeles Opera och Figaros bröllop på Malmö Opera. 2009–2011 var Evan Rogister kapellmästare vid Deutsche Oper i Berlin där han också dirigerat en rad uppsättningar, från Mozart till Wagner.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen