Om oss

Fotis Nikolaou

Fotis Nikolaou, koreograf, är född i Famagusta, Cypern. Han har studerat dans i Aten, London och New York.

Han startade och är koreograf för X-it Dancetheatre i Aten. Hans verk har framförts på festivaler som Biennale De La Danse de Lyon, Athens & Epidaurus Festival, Kalamata International Dance Festival, Tel Aviv Dance, Cyprus European Dance Festival, Demetria Festival och Kypria International Festival and Dance Days. Som frilansande koreograf har han skapat verk för nationalteatrarna i Grekland och Cypern, Grekiska Nationalbaletten, med flera.

Fotis Nikolaou var medlem i det kreativa teamet och koreograferade Clepsydra för invignings- och avslutningsceremonierna vid de olympiska spelen i Aten 2004. Han tilldelades Cyperns Natonalteaters pris som bäste koreograf 2011-2013. Och nominerades till Årets Reumert, bästa dansföreställning 2016 i Danmark för 7even, Black Box Dance Company.

Som dansare har han arbetat med Dimitris Papaioannou, Constantinos Rigos, Zouzou Nikoloudis, Alexandra Waierstall och många andra. Han har samarbetat med Stephen Langridge i operorna Orfeus och Eurydike (Greklands Nationalopera), Salome (Malmö Opera) och Carmen (Greklands Nationalopera).

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen