Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Fred Johanson

Fred Johanson är en svensk musikalartist, nyss hemkommen från New York där han förra säsongen spelade mot Glenn Close i rollen som Max i Sunset Boulevard på Palace Theatre på Broadway, en roll som han under 2016 också gjorde på The Coliseum i London.

Johanson har sjungit huvudroller i flera av de mest välkända musikalerna, såsom Jafar och Sultan i Aladdin på Prince Edward Theatre i London, samt Javert i Les Miserables, Pontus Pilatus i Jesus Christ Superstar och Juan Peron i Evita, de sistnämnda på Malmö Opera. På Cirkus i Stockholm har han gjort rollen som Profetikus i Cats (2009). Rollen som Javert i Les Miserables har Johanson också sjungit på turné i Danmark (2003/2004). På GöteborgsOperan har han tidigare sjungit Odjuret i Skönheten och odjuret (2004/2005) samt Max i Sunset Boulevard (2010/2011).

Förutom en mängd inspelningar har Johanson lagt röster i ett antal filmer, till exempel lejonet Samson i Disneyfilmen Vilddjuren, samt medverkat i tv-programmet Så ska det låta flera gånger. Han har också medverkat i ett stort antal konserter såsom Rhapsody in Rock på Cirkus, Night Of A Thousand Voices på Royal Albert Hall och en hyllningskonsert till Benny Andersson.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen