Om oss

Fredrik Benke Rydman

Fredrik Benke Rydman har satt Sverige på den internationella danskartan med flera av sina projekt. På 1990-talet var han med och grundade det hyllade och banbrytande danskompaniet Bounce som i över tio års tid turnerade i Sverige och Europa med olika föreställningar och sålde ut Globen fem gånger om med den pampiga avslutningsföreställningen The Last Bounce 2010.

Efter Bounces upplösning skapade Fredrik Benke Rydman 2011 Svansjön Reloaded, en modern streetdance-version av klassikern Svansjön som även gästspelade på GöteborgsOperan.
Våren 2013 anlitades han för att göra mellanakter och öppningsnummer i Eurovision Song Contest inför över 170 miljoner tv-tittare. Ett drygt halvår senare hade hans version av Shakespeares klassiker Macbeth premiär på Stadsteatern i Stockholm.

Fredrik Benke Rydman har även arbetat med svenska artister som Robyn, Eric Saade, Darin, Martin Stenmarck, Lena Philipsson och Janet Leon. Dessutom skapade han, tillsammans med kollegorna på Bounce, den stora flashmob-succén och Michael Jackson-hyllningen på Sergels torg 2009 som spelats över 13 miljoner gånger på Youtube.
Sommaren 2014 debuterade han som värd för Sommar i P1 med ett personligt program om sitt liv som dansare och koreograf. Dessutom uppträdde han i Allsång på Skansen med programmets första “alldans” och ett nummer ur showen Stop. Play. Rewind. – The Monopoly Game.

2015 var han konstnärlig ledare och koreograf för Måns Zelmerlöv, Heroes och Eurovision Song Contest och regissör och koreograf för Danskampen, dansperformance på Gröna Lund, Stockholm. Senare samma år kreerade han Eldfågeln på GöteborgsOperan med succépremiär 30 maj.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen