Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Fredrik Zetterström

Fredrik Zetterström, baryton, är utbildad vid Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Fredrik Zetterström har varit engagerad vid de flesta skandinaviska operahus och orkestrar såsom Kungliga Operan, Malmö Opera, GöteborgsOperan, Det Kongelige i Köpenhamn, Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborgs Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester och Trondheims Symfoniorkester, men även vid Lettiska Nationaloperan och Chicago Opera Theater.

På sin repertoar har Fredrik de flesta av operalitteraturens stora barytonpartier som Figaro i Barberaren i Sevilla, Greven i Figaros bröllop, Leporello i Don Giovanni, Enrico i Lucia di Lammermoor, Valentin i Faust, Marcello i La bohéme, Scarpia i Tosca, Posa i Don Carlo, Renato i Maskeradbalen, Germont i La traviata, Jago i Otello, Amonasro i Aida, Rigoletto, Amfortas i Parsifal, Jochanaan i Salome, Wotan i Rhenguldet, titelrollen i Reimanns Lear, Faninal i Rosenkavaljeren, Markis de la Force i Karmelitsystrarna, Tonio i Pajazzo, Balstrode i Peter Grimes, Alfio i Cavalleria rusticana.

Bland senare engagemang som kan nämnas märks Golaud i Pelléas och Melisande på Kungliga Operan i Stockholm, Treenighets-Moses i Staden Mahagonnys uppgång och fall på NorrlandsOperan, Barnaba i La Gioconda och titelrollen i Rigoletto, båda på Malmö Opera och Jochanaan i Salome på Teatro Filarmonico i Verona.

2012 tilldelades Fredrik Tidskriften Operas prestigefyllda Operapris för sin tolkning av titelrollen i Wozzeck på NorrlandsOperan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen