Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Frida Engström

Frida Engström tog sin kandidatexamen från operaprogrammet på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet 2011. På GöteborgsOperan debuterade Frida i ett inhopp i rollen som Micaëla i Carmen och GöteborgsOperans publik har också kunnat se henne i rollen som Wellgunde i Rhenguldet och som Christine Daée i The Phantom of the Opera.

Under studietiden gjorde Frida rollen som Susanna i Figaros bröllop på Folkoperan, en roll återvände till sommaren 2019 på Läckö Slotts operascen. Där har hon tidigare sjungit rollen Sara Videbäck i den nyskrivna operan Det går an. Frida har också sjungit Papagena på Malmö Opera, Första dam samt Första gosse på Folkoperan, samt Pamina på GöteborgsOperan - alla roller i Trollflöjten. Hon medverkade i Wermland Operas uppsättning Trilogin, som Rosina i Barberaren i Sevilla, Grevinnan i Figaros bröllop och Första fången i Fidelio. Vidare har hon gjort Daisi Doody/La Garçonne i Aniara på Malmö Opera. Frida har också varit gästsolist på bl.a. Danmarks Radios konserthus i Köpenhamn och Malmö Live.

Våren 2019 sjösattes hennes projekt ”Me too Figaro”, med målet att sprida scenkonst till ungdomar, samt att motarbeta strukturellt förtryck och sexuella trakasserier.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen