Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Gaia Petrone

Gaia Petrone, mezzosoprano, studerade vid Accademia di Santa Cecilia i Rom och musikkonservatoriet i Haag. Några av hennes många framträdanden är i rollen som Apollonia La Canterina på festivalen dell'Intermezzo, Lisetta Il mondo della luna på Teatro Bonci i Cesena och rollerna som Pitura och Alinda i urpremiären av Cavalli-Stradellas Il novello Giasone på festivalen Valle d'Itria.

2012 engagerades Gaia Petrone i den unga ensemblen på Theater an der Wien, där hon sjöng roller som Clarina i La cambiale di matrimonio, Medoro i Orlando, Sibari i Semiramide riconosciuta, Sesto i Titus och vintern 2013/2014 titelrollen i Askungen. Strax efter det gjorde hon debut i USA som Rosina i Barberaren i Sevilla på Palm Beach Opera samt gjorde rollen som Pisana på Theater an der Wiens produktion av I due Foscani med Placido Domingo och James Conlon. På konsertscenen har hon framträtt i Vivaldis Gloria både med Gruppo d'Archi Veneto och Wiener Kammersymphonie vid Musikverein i Wien. Gaia Petrone har även uppträtt på Teatro Sociale de Rovigo och Teatro Comunale de Vicenza. Hon har gjort skivinspelningar av Haydns Il mondo della luna och Czernys transkription av Mozarts Requiem. Säsongen 2014/2015 sjunger hon bl a Ippolita Elena vid Aix-en-Provence Festival i Sable-sur-Sarthe och på turné till Nantes, Angers och Rennes samt gör brittisk debut i Messiah med Royal Liverpool Philharmonic Orchestra

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen