Om oss

George Souglides

är född på Cypern men bosatt i Frankrike och har studerat interiör- och 3D-design vid Universitetet i Kingston samt scenografi- och kostymdesign vid Motley Theatre Design i London.

George Souglides har arbetat vid opera- och teaterhus över hela Europa såsom festivalerna i Salzburg och Bregenz, Lyric Opera i Chicago, Opera di Roma, operahusen i Lissabon och Malmö, Scottish Opera, Opera Northern Ireland, Grekiska Nationaloperan, Chicago Opera Theatre, The Royal Ballet, Scottish Ballet, Chichester Festival, Nationalteatern på Cypern, The Athens Festival och Epidaurusfestivalen i Grekland.

Vidare har han gjort scenografin till Lohengrin vid Det Kongelige Teater och Italienskan i Alger på Garsington Opera. Nämnas bör också Rimskij-Korsakovs Guldtuppen på Bergen Nasjonale Opera, Tristan och Isolde på Novaya-operan i Moskva, La Dispute på Cyperns nationalteater, Figaros bröllop på GöteborgsOperan, Così fan tutte på Grekiska nationaloperan, Turken i Italien för Bergen nasjonalopera och Carmen för Grekiska Nationaloperan - festspelen i Aten samt Boris Godunov vid Savonlinna Festival, A Flowering Tree vid GöteborgsOperan och i Lissabon, Così Fan Tutte på Greklands nationalopera och scenografin till Il Corsaro i Valencia.

Souglides arbeten har ställts ut vid Quadrennialen i Prag 2007 och utställningen Collaborators på Vicoria and Albert Museum i London.

2010 hade han separatutställningen Le fil D’Arianne i Uzes, Frankrike.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen