Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 28 februari 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Hannes Öberg

Hannes Öberg (f.1991) har studerat kammarmusik vid Vadstena sång och pianoakademi för sångpedagogerna Anders Düring och Monica Thomasson. Därefter tog han en bachelor- och en masterutbildning för tenoren och sångpedagogen Erik Årman vid Operahögskolan i Stockholm. 2014 debuterade Hannes som Don Juan i uruppförandet av Brommares opera Min bror är Don Juan på Kungliga Operan. Han även gjort roller som Valentin i Gounods Faust, Ruthven i Vampyren av Marschner, Guglielmo i Così fan tutte och Greven i Figaros bröllop.

Under våren 2019 ingick Hannes i den fasta solistensemblen vid Theater Kiel i Tyskland och sjöng där roller som Silvio i Pagliacci, Figaro i Barberaren i Sevilla och Papageno i Trollflöjten. Hannes har även sjungit ett stort antal romans- och liederaftnar samt flera oratorier, såsom Händels Messias, Brahms requiem, Förklädd Gud och Bachs Johannespassionen.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen