Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Hans Op de Beeck

Hans Op de Beeck är en internationellt efterfrågad konstnär som uttrycker sig genom såväl stora installationer som teckning, skulptur, film, måleri och texter. Hans konstnärskap är reflektioner över vårt komplexa samhälle och de universella frågor kring mening och dödlighet som genljuder i det. de Beeck ser människan som en varelse som iscensätter världen omkring sig på ett tragikomisk sätt. Framför allt är han intresserad av att stimulera åskådarens sinnen, bjuda in dem till att verkligen uppleva bilden. Hans strävan är att skapa en visuell fiktion som genererar ögonblick av undran och stillhet. De senaste tjugo åren har Op de Beeck skapat ett stort antal monumentala ”sensoriska” installationer där han framkallar det han beskriver som ”visuella fiktioner”; taktila övergivna rum; en tom scenografi som åskådaren kan vandra genom eller sätta sig ner i; skulpterade andrum för introspektion.

I motsats till dessa avfolkade rum beskriver många av hans filmer på ett iögonenfallande sätt en rad anonyma gestalter. Hans Op de Beeck föddes i Turnhout 1969. Han lever och arbetar I Bryssel och Gooik i Belgien och hans verk har ställts ut i en rad separatutställningar och grupputställningar världen över.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen