Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Hege Høisæter

Hege Høisæter är född i Bergen och studerade vid The Royal Northern College of Music i Manchester och på Operahögskolan i Oslo. Hon har varit solist på Den Norske Opera & Ballett 2002–2016 och där haft roller som Sextus i Titus mildhet, titelrollen i Carmen, Cornelia i Julius Caesar, Moster i Peter Grimes, Grevinnan Geschwitz i Lulu, Ottavia i Poppea, Kabanicha i Katja Kabanovà, Jocaste i Oedipus Rex och Mescalina i Den stora makabern.

Erda var hennes debut på ett svenskt operahus. Hon har haft ledande roller och fått specialskriven musik av norska kompositörer som Gisle Kverndokk, Glenn-Erik Haugland, Ole-Henrik Moe och Rolf Wallin, både på och utanför operascenen.

Vidare har hon sjungit Suzuki i Madame Butterfly på Oscarsborg Opera samt Edith i Synne Skouens Ballerina på världspremiären på Den Norske Opera & Ballett, följt av Grevinnan i Spader dam i samma hus 2018.

Våren 2019 medverkade hon i Upon this Handful of Earth, en kyrkoopera av Gisle Kverndokk i samband med Oslo Kyrkomusikfestival.

Hege Høisæter är också en hängiven romanssångerska och har spelat in skivan Jordlys (LAWO) med norska samtida sånger.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen