Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Henning Ruhe

Tyske Henning Ruhe är född i Hamburg 1978 och utbildad till pianist vid Franz Liszt-konservatoriet i Weimar. Som konsertpianist vann han många nationella och internationella tävlingar och gav solo- och kammarkonserter i Europa, Nordamerika och Asien. Han har bland annat uppträtt i Carnegie Hall i New York, Wigmore Hall i London, Bunka Kaikan i Tokyo, på Lucernefestivalen och på Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva.

Henning Ruhe är utbildad i ledarskap inom konstnärlig verksamhet (Arts Management) och har arbetat som chef på Staatsoper Berlin, Théâtre du Châtelet i Paris, på IMG Artists i New York och nu senast på Bayerische Staatsoper i München. Där har han sedan 2008 lett verksamheterna med fokus på unga, deltagande och lärande, unga artister samt internationella projekt och turnéer. 2017 blev han operativ chef för Bayerische Staatsopers konstnärliga verksamhet (Head of Artistic Administration) med ansvar för bland annat repertoarläggning och rollbesättning, samt konstnärlig ledare för Münchens operafestivals mer experimentella och nyskapande gren “Opera Studio”. Henning Ruhe sitter i styrelsen för operahus-nätverket Opera Europa.

Henning Ruhe utsågs till ny konstnärlig chef Opera/drama vid GöteborgsOperan i juni 2019 och tillträder på 50% den 1 januari 2020 för att efter sommaren 2020 vara i Göteborg fulltid.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen