Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Henriikka Gröndahl

Henriikka Gröndahl är född i Finland och utbildad vid Guildhall School of Music and Drama i London och Royal Scottish Academy of Music and Drama i Glasgow.

Hon debuterade 2004 som Mimì i La Bohème på Scottish Opera i Glasgow, följt av Pamina i Trollflöjten på Brittish Youth Opera och Papagena i Trollflöjten på Glyndebourne Touring Opera.

Sin svenska debut gjorde hon 2005 på Kungliga Operan i Stockholm som Prinsessan i Ravels sagoopera Barnet och spökerierna. Därefter följde Fiordiligi i Così fan tutte på Sage i Gateshead, regisserad av Sir Thomas Allen, Donna Elvira i Don Giovanni för Scottish Opera under Edinburghfestivalen 2006 och Femte tjänarinna i Elektra på Gran Teatro Liceu i Barcelona.

På GöteborgsOperan har hon sjungit Nannetta i Falstaff, Pamina i en kortversion av Trollflöjten på Götaplatsen och senast Musetta i Bohème som hon även gjort på Kungliga Operan.

Henriikka Gröndahl är en flitigt anlitad konsertsolist såväl i Sverige som utomlands. I Sverige har hon bl a framträtt med Göteborgs Symfoniker och chefdirigent Gustavo Dudamel, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, DalaSinfoniettan samt Helsingborgs Symfoniker.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen