Om oss

Ida Falk Winland

Ida Falk Winland är verksam på några av de främsta operascenerna i Europa och för närvarande även knuten till GöteborgsOperan. Här har hon bland annat sjungit rollerna Ilia i Idomeneo, Morgana i Alcina, Cleopatra i Julius Caesar, Rosina i Barberaren i Sevilla och Susanna i Figaros bröllop. För rollen som Adalgisa i Norma vann hon Tidskriften Operas Operapris 2018.

2015 sjöng hon bl a Poppea i Händels Agrippina vid Händelfestspelen i Göttingen och kommande engagemang inkluderar bl a Fiordiligi i Così fan tutte i en produktion signerad Anna Teresa de Keersmaeker på Opéra Garnier i Paris. Tidigare roller inkluderar bl a Pamina i Trollflöjten och Romilda i Xerxes på Kungliga Operan, First niece i Peter Grimes på La Scala i Milano, Cunégonde i Bernsteins Candide på Opéra national de Lorraine i Nancy och Cecily i Gerald Barrys The Importance of being Earnest på Royal Opera house i Covent Garden.

Ida Falk Winland debuterade på Glyndebourne Festival i rollen som Daggfen i Hans och Greta och har arbetat med dirigenter som Esa-Pekka Salonen, Sakari Oramo, Marc Minkowski, Gustavo Dudamel, Daniel Harding och Valery Gergiev. Konsertsolist med såväl Kungliga Filharmonikerna som Sveriges Radios Symfoniorkester och Göteborgs Symfoniker och på cd Bachs h-mollmässa (Hyperion Records), Haydns Skapelsen och på en solo-cd med sånger av Copland, Nyström och R. Strauss. Ida Falk Winland är utbildad vid Royal College of Music och National Opera Studio i London.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen