Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Ingela Brimberg

Ingela Brimberg studerade vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon sjöng sin första Brünnhilde i Theater an der Wiens Ringcykel 2017 och har sedan dess sjungit rollen på Teatro Real Madrid och med Trondheim Symhony Orchestra. Vidare har hon sjungit Senta i Den flygande holländaren, Elsa i Lohengrin och samt Elektra och Salome i flera stora europeiska hus som La Monnaie, Theater an der Wien, Oper Köln, Staatsoper Hamburg, Opéra National de Bordeaux, Staatstheater Kassel och Deutsche Oper Berlin.

Andra roller är Salome på Teatro Verdi, GöteborgsOperan, Oper Köln; titelrollen i Tosca för Oper Köln, GöteborgsOperan och Finlands nationalopera, titelrollen i Aida för Malmö Opera, Elektra i Idomeneo på Opéra de Lyon och GöteborgsOperan och Chrysothemis i Elektra på Verbier Festival. Andra roller är Eva i Höstsonaten på Finlands nationalopera och Valentine i Hugenotterna och Ellen Orford i Peter Grimes på Kungliga Operan.

Efter att ha sjungit mezzo-roller som Rosina och Cherubin, gjorde Ingela Brimberg sin soprandebut som Konstanze i Enleveringen ur Seraljen på Folkoperan 2003. Hon har också framfört Amelia i Maskeradbalen och Donna Anna i Don Giovanni på Folkoperan, titelrollerna i Jenufa på NorrlandsOperan, Katja Kabanova på GöteborgsOperan, Lady Macbeth i Macbeth på Toulon Opera, titelrollen i Manon Lescaut på Det Kongelige Teater och Sieglinde i konserter av Valkyrian med Sveriges Radios symfoniorkester

2012 belönades Ingela Brimberg med Svenska Dagbladets operapris för sin tolkning av titelrollen i Tosca på GöteborgsOperan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen