Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Joachim Bäckström

Joachim Bäckström, tenor, är utbildad vid Operaakademiet i Köpenhamn och gjorde redan under studietiden debut som Don José i Carmen på Det Kongelige Teater i Köpenhamn, och samma roll på Malmö Opera och Opera Østfold i Norge. Vidare roller på Malmö Opera har innefattat Pinkerton i Madame Butterfly, Steva i Jenufa och Cavaradossi i Tosca i en turnéversion. På GöteborgsOperan har vi kunnat se honom som Michel i Nyckeln till drömmarna, Turiddo i Cavalleria rusticana, Don José i Carmen, som Laertes i Hamlet och Theseus i Monstret i labyrinten.

Joachim Bäckström har också sjungit Hertigen i Rigoletto på NorrlandsOperan och Tamino i Trollflöjten på Operan i Genève, en roll han också gjort på Den Kongelige Teater i Köpenhamn och med samma roll debuterade han på Kungliga Operan.

Vidare märks roller som Romeo i Gounods Romeo och Julia på turné med Malmö Opera, Don José i Carmen på Finlands nationalopera, Atis i J M Krauss Proserpin vid Musikfestspiele Potsdam Sanssouci och på Malmö Opera rollerna Tamino i Trollflöjten, des Grieux i Massenets Manon och Rodolfo i La bohème. Han har även varit cover för Tamino på Metropolitan Opera.

Joachim Bäckström har framträtt som solist med flera av Sveriges främsta orkestrar.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen