Om oss

Joachim Bäckström

Joachim Bäckström, tenor, är utbildad vid Operaakademiet i Köpenhamn och gjorde redan under studietiden debut som Don José i Carmen på Det Kongelige Teater i Köpenhamn, och samma roll på Malmö Opera och Opera Østfold i Norge. Vidare roller på Malmö Opera har innefattat Pinkerton i Madame Butterfly, Steva i Jenufa och Cavaradossi i Tosca i en turnéversion. På GöteborgsOperan har vi kunnat se honom som Don José i Carmen, som Laertes i Hamlet och Theseus i Monstret i labyrinten.

Joachim Bäckström har också sjungit Hertigen i Rigoletto på NorrlandsOperan och Tamino i Trollflöjten på Operan i Genève, en roll han också gjort på Den Kongelige Teater i Köpenhamn och med samma roll debuterade han på Kungliga Operan.

Vidare märks roller som Romeo i Gounods Romeo och Julia på turné med Malmö Opera, Don José i Carmen på Finlands nationalopera, Atis i J M Krauss Proserpin vid Musikfestspiele Potsdam Sanssouci och på Malmö Opera rollerna Tamino i Trollflöjten, des Grieux i Massenets Manon och Rodolfo i La bohème. Han har även varit cover för Tamino på Metropolitan Opera.

Joachim Bäckström har framträtt som solist med flera av Sveriges främsta orkestrar.

Foto: Emelie Joenniemi

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen