Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Joakim Brink

Ljusdesignern och belysningsmästaren Joakim Brink har ljussatt en rad uppsättningar på GöteborgsOperan, bl.a Jenufa, Peter Grimes, Resan till Reims, Tannhäuse, My Fair Lady, Hans och Greta, Hair, Skid, Carmencita Rockefeller och Return to the forbidden planet. För vår regionala turnéverksamhet har han gjort ljusdesign till Rigoletto, Junker Nils av Eka, En förtrollad afton, Fame, Blodeuwedd, Stoppa Världen! - Jag vill kliva av, The Rocky Horror Show, Kung Baklänges, Erik & Eva, Grymt! och Lite Lennart.

Joakim har även arbetat på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och Riksteatern i Oslo. Vidare har han ljussatt en mängd uppsättningar runt om i Sverige, såsom Broarna i Madison County på Maximteatern, Lola Blau på Stockholms stadsteater, Simon och ekarna på Folkteatern i Göteborg, Gösta Berlings saga, Hemsöborna och Little shop of Horrors på Göteborgs stadsteater, Måsen, Gökboet, Lodjurets timme och Trettondagsafton på Borås stadsteater, Sugar och My Fair Lady på Wasa Teater i Finland, Måsen och Pelikanen på Dalateatern, Taube today och Bellman 2.0 på Västmanlandsteatern samt föreställningar på Balettakademien, Konserthuset och Växjö Länsteater.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen