Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Johan Schinkler

Johan Schinkler är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. På GöteborgsOperan har han sjungit titelrollen i Riddar Blåskäggs borg, Daland i Den flygande holländaren, Masetto i Don Giovanni, Jovellanos i Goya, Veit Pogner i Mästersångarna i Nürnberg, Mozarts Requiem, Colline i La bohème, Sarastro i Trollflöjten och Truffaldin i Ariadne på Naxos.

På Latvian National Opera i Riga har han gjort Hagen i Wagners Götterdämmerung. På Folkoperan har Schinkler sjungit Leporello i Don Giovanni, titelrollen i Figaros bröllop, Don Alfonso i Cosí fan tutte, Raimondo i Lucia di Lammermoor, Kaspar i Friskytten och Mefistofeles i Faust. Han har även gestaltat Arthur i Peter Maxwell-Davies The Lighthouse.

Vidare har han gjort Gurnemanz i Parsifal, följt av Colline i La bohème, Sparafucile i Rigoletto samt Fafner och Hagen i Wagners Ringen och Priest Fotis i The Greek Passion på Wermland Opera.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen