Alla föreställningar i augusti är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet under augusti.

Läs mer

Om oss

John Lundgren

John Lundgren, baryton, född och uppvuxen i Sverige. När han studerade vid Det Kongelige Operaakademi i Köpenhamn engagerades han i solistensemblen på Det Kongelige Teater som blev hans hemmascen. Han har gjort många stora dramatiska barytonroller som Conte di Luna i Trovatore, Enrico Ashton i Lucia di Lammermoor, Giorgio Germont i La Traviata och Posa i Don Carlos. Under senare tid har John Lundgren gjort debut i så olika roller som Escamillo i Carmen, Scarpia i Tosca, Tarquinius i Brittens The Rape of Lucretia och Kurwenal i Tristan och Isolde. Under 2007 sjöng han Don Pizarro i Fidelio med Jonathan Miller som regissör på Det Kongelige Teater i Köpenhamn, dit han sedan återvände och gjorde sin rolldebut i titelrollen i Den flygande holländaren. År 2009 debuterade han på Operan i Tokyo som Scarpia.

Därefter sjöng han Carlo Gérard i Andrea Chenier vid Bregenzer Festspiele 2012, följt av Amfortas i Keith Warners produktion av Parsifal i Köpenhamn och Jack Rance i La Fanciulla del West i Stockholm. Nutida opera är också en viktig del av Lundgrens repertoar. 2005 sjöng han Prospero i The Tempest av Thomas Adès och på Drottningholmsteatern sjöng han inte mindre än fyra roller i Reine Jönssons opera Cecilia och Apkungen.

Andra roller som John Lundgren nyligen har sjungit är Jago, Macbeth och Den flygande holländaren på Det Kongelige Teater, Scarpia på Deutsche Oper i Berlin, Alberich i Nibelungens ring i Genève, Den flygande holländaren i Zürich och Barak i Die Frau ohne Schatten på Bayerische Staatsoper i München. 2006 mottog John Lundgren Birgit Nilsson-priset och 2010 blev han hedrad med Ridder af Dannebrogordenen av Drottningen av Danmark.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen