Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Jonas Olofsson

Jonas Olofsson, tenor, är utbildad vid Musikhögskolan och Operahögskolan i Göteborg. 2003-2005 var han medlem av operastudion vid Staatsoper i Hamburg där han medverkade i ett flertal uppsättningar. Sedan 2005 arbetar Jonas Olofsson som frilansande operasångare. Bland roller han sjungit är Prästen i Riket är ditt av Jonas Forssell, Tom Rakewell i Rucklarens väg, Arrhenius och Köningsmark i Magnus Gabriel av Daniel Börtz på Läckö slottsopera och Borsa i Rigoletto på Wermland Opera. På Hamburgische Staatsoper gjorde Olofsson rollen som Louis Ironside i det tyska uruppförandet av Angels in America av Peter Eötvös 2005. Därefter har han sjungit samma roll på Muziekgebouw i Amsterdam samt i Walt Disney Concert hall i Los Angeles.

På GöteborgsOperan har han tidigare sjungit Moser i Mästersångarna i Nürnberg, 4:e Jude i Salome, Spoletta i Tosca, Rustighello i Lucrezia Borgia och senast rollen som Squeak i Billy Budd 2013. Jonas Olofsson är även flitigt verksam som konsert- och oratoriesångare. Under säsongen 2015/16 kommer Jonas Olofsson också sjunga rollerna Vitek i Fallet Makropulos, Goro i Madame Butterfly samt Malcolm i Macbeth här på GöteborgsOperan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen