Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Jonas Olofsson

Jonas Olofsson, tenor, är utbildad vid Musikhögskolan och Operahögskolan i Göteborg. 2003-2005 var han medlem av operastudion vid Staatsoper i Hamburg där han medverkade i ett flertal uppsättningar. Sedan 2005 arbetar Jonas Olofsson som frilansande operasångare. Bland roller han sjungit är Prästen i Riket är ditt av Jonas Forssell, Tom Rakewell i Rucklarens väg, Arrhenius och Köningsmark i Magnus Gabriel av Daniel Börtz på Läckö slottsopera och Borsa i Rigoletto på Wermland Opera. På Hamburgische Staatsoper gjorde Olofsson rollen som Louis Ironside i det tyska uruppförandet av Angels in America av Peter Eötvös 2005. Därefter har han sjungit samma roll på Muziekgebouw i Amsterdam samt i Walt Disney Concert hall i Los Angeles.

På GöteborgsOperan har han tidigare sjungit Moser i Mästersångarna i Nürnberg, 4:e Jude i Salome, Spoletta i Tosca, Rustighello i Lucrezia Borgia och senast rollen som Squeak i Billy Budd 2013. Jonas Olofsson är även flitigt verksam som konsert- och oratoriesångare. Under säsongen 2015/16 kommer Jonas Olofsson också sjunga rollerna Vitek i Fallet Makropulos, Goro i Madame Butterfly samt Malcolm i Macbeth här på GöteborgsOperan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen