Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Judith van Wanroij

Judith van Wanroij är utbildad vid konservatoriet i Amsterdam samt De Nieuwe Opera Academie i Amsterdam och Haag. 2003 vann hon första pris i den prestigefyllda oratorietävlingen Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie.

Judith van Wanroij har sjungit vid flertalet konserter och oratorieframföranden i Europa och har arbetat tillsammans med dirigenter som Frans Brüggen, Edo de Waart, William Christie, Kenneth Weiss, Jesus Lopez Cobos och Emmanuel Krivine.

Hon debuterade i titel-rollen i La Périchole by Offenbach och har därefter gjort roller som Musetta (La Bohème, Puccini), Papagena (Trollflöjten, Mozart), Belinda (Dido och Aeneas, Purcell) på Wiener Festwochen och Festival d'Aix-en-Provence, Echo (Ariadne på Naxos, Strauss) på Teatro Real, Madrid, Rossweisse (Valkyrian, Wagner) på Vlaamse Opera, Antwerpen/Gent. Vidare har Judith van Wanroij sjungit Servilia (Titus mildhet, Mozart) på Opéra de Lyon, Belinda (Dido och Aeneas, Purcell) på Opera Comique i Wien, Barcelona samt Amsterdam Opera. Hon har även turnerat i USA. Rollen som Ilia i Idomeneo har Judith sjungit på Opéra de Nancy, en roll som hon nyligen också sjöng i bland annat Caen och Luxemburg.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen