Om oss

Julia Sporsén

Julia Sporsén, som är dotter till två professionella operasångare, föddes i Göteborg och har studerat vid Royal Academy of Music i London. 2009 debuterade Julia på English National Opera i rollen som Jano (samtidigt som hon var cover för rollerna i Jenufa och för Musetta i La bohème). Efter det blev hon antagen till ENO:s Harewood-program och gjorde roller som Katya i Weinbergs The Passenger, Livia i Glanerts Caligula, Rosalinda i Läderlappen och titelrollen i Martinůs Julietta. Hon har också gestaltat roller i uruppföranden: Julia i Torsten Raschs The Duchess of Malfi och Antigone i Julian Andersons The Thebans.

Julia har nära band till Opera Holland Park, där hon gjort roller som Kát’a Kabanová (titelrollen), Micaëla i Carmen, Gilda i Rigoletto och Nedda i Pagliacci. Utanför London har hon sjungit Tebaldo i Don Carlos på Opera North och Ariadne Komponist på Scottish Opera, dit hon återvänder 2020 för rollen som Pat Nixon i Nixon in China.

I Sverige debuterade hon på Kungliga Operan, där hon sjöng Micaëla i Carmen 2012. 2015 följde sedan debuten i hemstaden Göteborg i rollen som Kumudha i A Flowering Tree på GöteborgsOperan, Violetta på Folkoperan i Stockholm och en serie konserter med Göteborgs Symfoniker.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen