Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Julia Sporsén

Julia Sporsén föddes i Göteborg och är dotter till två professionella operasångare. Hon har studerat vid Royal Academy of Music i London.

2009 debuterade Julia på English National Opera i rollen som Jano (samtidigt som hon var cover för rollerna i Jenufa och för Musetta i La bohème). Därefter blev hon antagen till ENO:s Harewood-program och gjorde roller som Katya i Weinbergs The Passenger, Livia i Glanerts Caligula, Rosalinda i Läderlappen och titelrollen i Martinůs Julietta. Hon har också gestaltat roller i uruppföranden: Julia i Torsten Raschs The Duchess of Malfi och Antigone i Julian Andersons The Thebans.

Julia har nära band till Opera Holland Park, där hon gjort roller som Kát’a Kabanová (titelrollen), Micaëla i Carmen, Gilda i Rigoletto och Nedda i Pagliacci. 2020 gör hon rollen som Hanna Glawari i Glada änkan.

Utanför London har hon sjungit Tebaldo i Don Carlos på Opera North och Ariadne Komponist på Scottish Opera, dit hon återvänder 2020 för rollen som Pat Nixon i Nixon in China.

I Sverige debuterade hon på Kungliga Operan, där hon sjöng Micaëla i Carmen 2012. 2015 följde sedan debuten i hemstaden Göteborg i rollen som Kumudha i A Flowering Tree på GöteborgsOperan, Violetta på Folkoperan i Stockholm och en serie konserter med Göteborgs Symfoniker. På GöteborgsOperan har vi tidigare också sett Julia i rollen som Ingeborg i Fritiofs saga.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen