Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Jung Soo Yun

Jung Soo Yun kommer från Sydkorea och är utbildad vid Yonsei-universitetet i Seoul‚ Royal Scottish Academy of Music and Drama och International Academy of Voice på universitetet i Cardiff. 2010/2011 fick han första pris i Montserrat Caballés internationella sångtävling, vann Richard Tauber-priset, Stuart Burrows International Voice Award och en tävling anordnad av Les Azuriales Opera i Frankrike. På GöteborgsOperan har Jung Soo tidigare sjungit Rinuccio i Gianni Schicchi.

2013 gjorde han sin debut som konsertsolist i Wigmore Hall. Därefter har han haft roller som Zamoro i Verdis Alzira på Buxton International Festival, Alfredo i La traviata på Den Kongelige Opera, Manfredo i Verdis Siciliansk vesper på Royal Opera House, titelrollen i Faust och Macduff i Macbeth på Opera North‚ Nadir i Pärlfiskarna‚ Rinuccio i Gianni Schicchi‚ Trin i Flickan från Vilda västern och Flavio i Norma på Opera Holland Park samt titelrollen i Werther på Scottish Opera, Hoffmann i Hoffmanns äventyr‚ Prins i Kärleken till de tre apelsinerna, Hertigen i Rigoletto, och titelrollen i Faust på Cork International Festival. Vidare Lenskij i Eugen Onegin på Royal Conservatoire of Scotland samt Nemorino i Kärleksdrycken och En italiensk sångare i Rosenkavaljeren på Opera North.

Jung Soo Yun har sjungit för Prins Charles i St. James Palace och har varit gästartist i Dame Kiri Te Kanawas julkonsert i Cadogan Hall, London. Vidare har han framfört Verdis Requiem‚ Puccinis Messa di Gloria‚ och Rossinis Petite Messe Solennelle.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen