Om oss

Jung Soo Yun

Jung Soo Yun kommer från Sydkorea och är utbildad vid Yonsei-universitetet i Seoul‚ Royal Scottish Academy of Music and Drama och International Academy of Voice på universitetet i Cardiff. 2010/2011 fick han första pris i Montserrat Caballés internationella sångtävling, vann Richard Tauber-priset, Stuart Burrows International Voice Award och en tävling anordnad av Les Azuriales Opera i Frankrike.

2013 gjorde han sin debut som konsertsolist i Wigmore Hall. Han har gjort operaroller som Manfredo i Verdis Siciliansk vesper på Royal Opera House, titelrollen i Faust och Macduff i Macbeth på Opera North‚ Nadir i Pärlfiskarna‚ Rinuccio i Gianni Schicchi‚ Trin i La fanciulla del West och Flavio i Norma på Opera Holland Park samt titelrollen i Werther på Scottish Opera samt Hoffmann i Hoffmanns äventyr‚ Prins i Kärleken till de tre apelsinerna och Lenskij i Eugene Onegin på Royal Conservatoire of Scotland samt Nemorino i Kärleksdrycken och En italiensk sångare i Rosenkavaljeren på Opera North.

Jung Soo Yun har sjungit för Prins Charles i St. James Palace och har varit gästartist i Dame Kiri Te Kanawas julkonsert i Cadogan Hall, London. 2018 återvänder han till Den Jyske Opera som Alfredo i La traviata.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen