Alla föreställningar är inställda t.o.m. 31 oktober

Om oss

Karen Kamensek

Karen Kamensek, dirigent, är lika hemmastadd i opera- som i konsertsammanhang med en repertoar som spänner från klassiskt till samtida. Mellan 2011 och 2016 var hon musikalisk ledare och chefsdirigent på Staatsoper Hannover. Under sin tid där ledde hon ensemblen i flera nyproduktioner, som Sjostakovitjs Lady Macbeth från Mtsensk, Wagners Mästersångarna i Nürnberg, Puccinis Il trittico, Detlev Glanerts Caligula och Janáčeks Jenufa.

På GöteborgsOperan har Kamensek tidigare dirigerat Carmen (2016/2017)

Karen Kamensek har dirigerat nyproduktioner av Bernsteins Candide och Webers Friskytten på Staatsoper Hannover och debuterade på English National Opera i en nyproduktion av Philip Glass opera Akhnaten. Som expert på samtida musik har Karen Kamensek ofta samarbetat med Philip Glass.

Karen Kamensek är en efterfrågad gästdirigent och har lett produktioner på många av de mest framstående operahusen, som bland annat Deutsche Oper Berlin, Frankfurt Opera, New York City Opera (turnékompani), Opera Australia i Melbourne, Det Kongelige Teater i Köpenhamn, San Francisco Opera och Volksoper Wien.

Stora höjdpunkter har varit framföranden av Brittens Döden i Venedig, Debussys Pelléas et Mélisande, Musorgskijs Boris Godunov, Puccinis Tosca, Verdis Otello och Wagners Lohengrin.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen