Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Karin Erskine

Karin Erskine arbetar som kostymdesigner för flera teater- och operahus både i Sverige och utomlands. På GöteborgsOperan har hon designat kostymerna till en rad operaföreställningar bl.a. Den flygande holländaren, Glada änkan, Elektra, Karmelitsystrarna, Rosenkavaljeren, Kvinnan utan skugga, Parsifal, Rucklarens väg, Alcina och Orfeus och Eurydike.

På Stora Teatern /GöteborgsOperan skapade hon kostymerna till merparten av Ulf Gadds och Sven-Erik Goudes dansteaterverk som Ringen, Tango Buenos Aires 1907, Bhima och Våroffer.

Andra produktioner att nämna är La damnation de Faust som spelades i Japan, i Paris och i New York och Batseba på Kungliga Operan, Hoffmanns äventyr på Det Kongelige Teater och Don Giovanni på Drottningholms Slottsteater.

Vid scenografi-quadrinalen i Prag 2003 erhöll Karin Erskine, tillsammans med Lars-Åke Thessman, guldmedaljen för kostymdesign och scenografi till GöteborgsOperans uppsättning av Elektra.

Karin Erskine har även blivit Oscarsnominerad för kostymerna i Ingmar Bergmans film Trollflöjten.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen