Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 28 februari 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Karl Peter Eriksson

Karl Peter Eriksson är uppvuxen i Dalarna och utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Jobbar frilans som opera- och konsertsångare och är medlem i operakompaniet Man Must Sing samt barockensemblen Göteborg Baroque. Under den gångna säsongen har han gjort rollen som Dante i uruppförandet av Roger Assar Johanssons kammaropera Akvarium på Atalante i Göteborg samt rollerna som Baron Mörck och Hans i uruppförandet av Daniel Fjellströms opera Det går an på Läckö slott. På konsertscenen har han under samma säsong framträtt som solist i bland annat Mozarts Requiem, Händels Theodora och Messias, Orffs Carmina Burana, Bachs Johannes- och Matteuspassion, Brahms Ein deutsches Requiem och Sixtens Requiem.

Förutom i rollen som Moralès i Carmen medverkar Karl Peter Eriksson på GöteborgsOperan denna säsong i Line Tjørnhøjs opera SHANGHAI samt sjunger rollen som Soldaten, Kerstis far i Ture Rangströms Kronbruden. Han har tidigare gjort rollen som Ceprano i GöteborgsOperans uppsättning av Verdis Rigoletto. Hösten 2014 kunde Karl Peter ses i rollen som Smirnov i SVT-produktionen Björnen (William Waltons opera).

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen