Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Karolina Blixt

mezzosopran
Karolina fick sitt genombrott 2007 med titelrollen Xerxes på Drottningholms Slottsteater i Stockholm.
Sedan dess har hon engagerats vid operascener i och utanför Sverige, bl a återigen som Xerxes, samt Maddalena i Rigoletto vid Kungliga operan i Stockholm, Ottone i Poppeas Kröning i Aten, Cornelia i Julius Caesar på Folkoperan, Prins Orlofsky i Die Fledermaus på Göteborgsoperan (2009), Pauline i Pique Dame på Kungliga operan i Stockholm (2009), Giovanni Battista i Salome (2008) samt Orfeo (2008 och 2009) på Confidencen, Ulriksdals Slottsteater.
Hon har arbetat tillsammans med William Christie och Les Arts Florissants i operafestivalen Aix en Provence i rollen som Phaedra i Rameaus opera Hippolyte et Aricie. En helkoreograferad produktion av legendariske amerikanska dansaren och koreografen Trisha Brown.
Samarbete med dansare och koreografer har varit fortsatta inslag i karriären med produktioner bl a i Stockholm och på Irland i verk av Lotta Melin (.M.A.P) och Libby Steward (Animated State Dance Company) Karolina har även engagerats som solist vid mängder av konsertevenemang både i Sverige och utomlands, bl a vid det svenska kungaparets Stadsbesök i Lissabon, Östersjöfestivalen samt Berwaldhallens TV-sända Trettondagskonsert. Senaste tiden har Karolina ägnat åt sin egen enmans-produktion Opera für Alle! som hade premiär på Stockholms Stadsteater Klara soppteater hösten 2013. Efter stora framgångar planeras nu en Sverige turné i samarbete med Riksteatern hösten 2015, då hon också medverkar i La Traviata på Folkoperan i Stockholm.
För mer info välkommen att besöka www.karolinablixt.com

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen