Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Katarina Giotas

Mezzosopranen Katarina Giotas utexaminerades från Operahögskolan i Stockholm år 2000 och debuterade redan 1998 på Confidencen i Stockholm som Cherubin i Figaros bröllop, en roll hon gjort med stor framgång även på Folkoperan och GöteborgsOperan. Här har Katarina Giotas även sjungit Suzuki i Madama Butterfly i en tidigare uppsättning, Fjodor i Boris Godunov, Amschel i K. Beskrivning av en kamp, dubbelrollen Hertiginnan av Osuna och Leocadia i Daniel Börtz opera Goya, Tredje damen i Trollflöjten 2009 och Judith i Riddar Blåskäggs borg 2015.

Bland övriga roller kan nämnas Suzuki i Madame Butterfly på Teatro di San Carlo i Neapel, Don Ramiro i La finta giardiniera på Kungliga Operan/Vasateatern, Lucilla i La Scala di Seta på Malmö Opera, Carmen på Parkteatern i Stockholm, Den listiga lilla räven som animerad film med European Opera Centre, Fenena i Nabucco på Wermland Opera, Lazuli i Chabriers L’Étoile på Läckö Slottsopera, L’Opinion publique/Cupidon i Orfeus i underjorden och Phèdre i Hippolyte et Aricie på Folkoperan, Tredje damen i Trollflöjten på Kungliga Operan samt Fadela i Daniel Börtz opera Svall. Vidare Schönbergs Pierrot Lunaire, Drottning Kristina i Daniel Börtz opera Magnus Gabriel på Läckö Slottsopera, Suzuki i Madama Butterfly på Operan i Köpenhamn, Amneris i Aida på Teatro Massimo i Palermo, Charlotte i Werther i Tartu, Estland, Carmen på La Fenice i Venedig samt Octavian i Rosenkavaljeren på Deutsches Nationaltheater i Weimar.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen