Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 28 februari 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Katarina Hollá

Katarina Hollá, kostymskapare, har en masterexamen i kostymdesign från The Academy of Performing Arts i hemstaden Prag och är verksam som kostymdesigner inom film, teater och opera.

Hennes första uppdrag på GöteborgsOperan var kostymerna till Alban Bergs opera Lulu 2002, efter det har hon stått för kostymdesign i tre operor regisserade av David Radok, Don Giovanni, Jan Sandströms opera K. Beskrivning av en kamp och Macbeth. Andra operaengagemang med David Radok är Katarina Izmailova vid Nationalteatern i Prag, Trollflöjten på sex olika operascener i Japan och Askungen på Det Kunglige Teater i Köpenhamn.

Inom teatern har hon varit engagerad i ett 100-tal produktioner på scener som Nationalteatrarna i Prag och Bratislava, Nordic Black Theatre i Oslo, Nationalteater Kosice och Teatro Tatro i Slovakien. Katarina Hollá har varit engagerad i ett trettiotal stora tjeckiska filmproduktioner, bl a med regissörerna Jan Sverák i Oscarvinnande Kolya 1997 och Jan Hrebejk i Oscarnominerade Divided We Fall 2000.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen