Alla föreställningar i augusti är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet under augusti.

Läs mer

Om oss

Keith Warner

Keith Warner har regisserat över hundrafemtio operor, pjäser och musikaler de senaste trettiofem åren. I USA har han bland annat regisserat produktioner som Carmen på Minnesota Opera, My Fair Lady, Carmen och La Bohème i Houston. Den flygande holländaren i Los Angeles, Le Comte Ory och Barberaren i Sevilla på Glimmerglass Opera, Den sluga lilla räven, Tosca och Conrad Sousas opera Tranformations i St. Louis. 1999 regisserade han Lohengrin på festspelen i Bayreuth. Efter det gjorde han tetralogin Nibelungens ring på New National Theatre i Tokyo.

Han har haft ett långvarigt samarbete med dirigenten Antonio Pappano, med bl a en nyproduktion av Fallet Makropulos i Oslo, som också visades i skandinavisk tv, och Nibelungens ring på Royal Opera House i London, där han även kommer att regissera en ny Otello tillsammans med honom 2017.

Det senaste decenniet har Keith Warner regisserat tio produktioner på Frankfurt Opera, sju på Theater an der Wien samt tre vardera på Opéra du Rhin, Dresden Semper Opera och Nationaloperan i Warszawa. Keith Warner har även skrivit librettot till tre operor tonsatta av David Blake: Scoring A Century, Fanny and Alexander, och senast Icarus som har premiär på Montepulciano-festivalen 2016. Han var konstnärlig ledare för Det Kongelige Teater i Köpenhamn säsongen 2011/12 och regisserade då operorna Don Giovanni, Wozzeck, Parsifal, Albert Herring och senast urpremiären av Pendereckis andra version av The Devils of Loudon. I år regisserar han barockoperan Orfeo av Luigi Rossi för Royal Opera på Globe Theatre i London, John Harbisons Den store Gatsby i Dresden och Kurt Weills Tolvskillingsoperan i Wien.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen