Om oss

Kristin Bredal

Kristin Bredal, scenografi och ljusdesign har sin bas i Oslo. Hon tog examen i teaterdesign vid Yale-universitetet 1994 och har sedan dess frilansat som designer för teater, balett och opera. Hennes arbete inkluderar över 80 produktioner, bland annat vid Nationaltheatret och Den Norske Opera & Ballett i Oslo samt vid flera scener i Europa. 2001 var hon Festspelskonstnär vid Festspelen i Nord-Norge.

Hon har gjort scenografi och ljusdesign till bland annat Pelléas et Mélisande på Opera National du Rhin, The Electrification of the Soviet Union på Music Theatre Wales/Opera West, An-Magritt på Trøndelag Teater, Den Grøne Riddaren på Opera Sør, Mysterier på Agder Teater, Lajla Beaivvas på Sami Teather, Twice through the Heart för Oslo Operanet, Reise på drømt hav för Norska nationalbaletten, Baldur för kulturstäderna Helsingfors, Reykjavik och Bergen, Peer Gynt vid Stadsteatern i Akureyri på Island, Gjengangere för Riksteatret och Pippi på Nationaltheatret.

Kristin Bredal äger och leder ljusdesignföretaget Zenisk, som har specialiserat sig på utställningsdesign, ljuskoncept för offentliga rum och arkitekturbelysning.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen