Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Lars Bethke

Lars Bethke är en av våra mest mångkunniga artister som i 30 år arbetat medvetet med att förflytta sig mellan olika uppdrag som dansare, koreograf, skådespelare och regissör.

Efter utbildningar i Wisconsin, New York, Los Angeles och Stockholm har han arbetat i stora delar av världen på bland annat Grand Théâtre de Genève, Schiller Theater i Berlin, Pantages Theatre i Los Angeles, West End i London och Broadway i New York. I Sverige har han medverkat i uppsättningar på Dramaten, Kungliga Operan, Göteborgs Operan, Chinateatern, Parkteatern, Riksteatern, Cirkus Cirkör och Stockholms Stadsteater men också haft roller i produktioner som ”Tre Kronor”, ”Vita lögner”, ”Playa Del Sol”, ”Andra avenyn”, ”Skeppsholmen”, ”Irene Huss” och i filmen ”Se upp för dårarna”.

Lars har även konceptualiserat, skrivit och regisserat en rad originalverk som spelats på olika scener runt om i Sverige och Europa, senast föreställningen ”Tjugo 19” på Stockholms stadsteater.

År 2017 debuterade Lars som operaregissör med ”En turk i Italien” på Läckö slott.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen