Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Lars Cleveman

Lars Cleveman, tenor, gjorde sin internationella debut som titelrollen i Othello på operan i Kiel 2004, ute i Norden gjorde Lars Cleveman debut som Gustavo i Un Ballo In Maschera av Verdi på Kongelige Teater i Köpenhamn redan 2001.

1998-2009 var Cleveman anställd vid Kungliga Operan i Stockholm där han sjungit en rad stora roller som Otello, Parsifal, Don Carlos, Hoffmann i Hoffmanns äventyr, Grigorij i Boris Godunov, Froh i Rhenguldet, Erik i Den flygande holländaren, titelrollen i Werther, Don José i Carmen, Pinkerton i Madame Butterfly, Des Grieux i Manon Lescaut, Hertigen i Rigoletto, Cavaradossi i Tosca, Manrico i Il Trovatore, Siegfried i Siegfried och i Götterdämmerung samt Samson i Samson et Dalila. Nyligen titelrollen i Andrea Chénier och i Stiffelio. På GöteborgsOperan gjorde Lars Celveman Tristan i Tristan och Isolde 2013.

Roller utomlands finns bl a Siegmund i Valkyrian i Stuttgart, Gustavo i Maskeradbalen, Des Grieux i Manon Lescaut och Manrico i Trubaduren på Köpenhamnsoperan, titelrollerna Otello och Parsifal i Kiel, Siegfried i Götterdämmerung i Zürich samt som Tristan på Covent Garden. Bland de senaste engagemangen finns Siegfried på Metropolitan i New York och konsertant Parsifal i Albert Hall i London.

Éléazar i Judinnan, premiär den 5 april 2014

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen