Om oss

Lars Cleveman

Lars Cleveman, tenor, gjorde sin internationella debut som titelrollen i Othello på operan i Kiel 2004, ute i Norden gjorde Lars Cleveman debut som Gustavo i Un Ballo In Maschera av Verdi på Kongelige Teater i Köpenhamn redan 2001.

1998-2009 var Cleveman anställd vid Kungliga Operan i Stockholm där han sjungit en rad stora roller som Otello, Parsifal, Don Carlos, Hoffmann i Hoffmanns äventyr, Grigorij i Boris Godunov, Froh i Rhenguldet, Erik i Den flygande holländaren, titelrollen i Werther, Don José i Carmen, Pinkerton i Madame Butterfly, Des Grieux i Manon Lescaut, Hertigen i Rigoletto, Cavaradossi i Tosca, Manrico i Il Trovatore, Siegfried i Siegfried och i Götterdämmerung samt Samson i Samson et Dalila. Nyligen titelrollen i Andrea Chénier och i Stiffelio. På GöteborgsOperan gjorde Lars Celveman Tristan i Tristan och Isolde 2013.

Roller utomlands finns bl a Siegmund i Valkyrian i Stuttgart, Gustavo i Maskeradbalen, Des Grieux i Manon Lescaut och Manrico i Trubaduren på Köpenhamnsoperan, titelrollerna Otello och Parsifal i Kiel, Siegfried i Götterdämmerung i Zürich samt som Tristan på Covent Garden. Bland de senaste engagemangen finns Siegfried på Metropolitan i New York och konsertant Parsifal i Albert Hall i London.

Éléazar i Judinnan, premiär den 5 april 2014

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen