Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Lars Kvensler

Dirigenten och violinisten Lars Kvensler är sedan 1989 anställd som violinist i GöteborgsOperans Orkester. Han har engagerats som dirigent i flera olika sammanhang.

Lars Kvensler är dirigent och konstnärlig ledare för Göteborgs Akademiska Symfoniorkester (GASO) och Skottårsorkestern, Ronneby. Åren 2008–2016 var han dirigent och konstnärlig ledare för LisebergsOrkestern. På GöteborgsOperan har han tidigare dirigerat Disneys Ringaren i Notre Dame – musikalen och ett antal konserter. Som dirigent har han gästat bland annat Wermland Operas orkester, Orchestre de Cannes, Borås Symfoniorkester, Hemvärnets musikkår Göteborg, Lundby Symfoniker, Marinens Ungdomsmusikkår Karlskrona och har återkommande engagemang hos Karlshamns Musiksällskap.

Lars Kvensler är utbildad i Göteborg och Budapest, och är vid sidan av sitt arbete i GöteborgsOperans Orkester även aktiv kammarmusiker i Bergströmkvartetten.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen