Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Lars Väringer

Lars Väringer är särskilt känd från en rad populära tv-serier. Efter scenskolan i Malmö jobbade han på Dramaten, 1988 anställdes han vid till Göteborgs Stadsteater. Framför allt har han ingått i ensemblen på Backa Teater i föreställningar som Trettondagsafton, Brott och straff, Eliza och nu senast Utopia 2012.

På Stadsteatern på Götaplatsen har vi kunnat se honom i bl a West Side Story, Allt eller inget och Blackbird. Han har dessutom gästspelat i två produktioner på Vallarna i Falkenberg och på Folkteatern i Göteborg, bl a i Katitzi. I musikalsammanhang har han tidigare gestaltat huvudrollen i Zorba i en stor uppsättning i Malmö. Bland de många filmproduktioner han medverkat i kan nämnas tv-serierna Gynekologen i Askim, Sjätte dagen. Molanders och Skånska mord samt biofilmer som Sunes sommar, Det nya landet och Tillfällig fru sökes. Lars har även gjort ett antal olika roller för Radioteatern, där han både spelar, skriver och regisserar. Monologen Gunnar är ett exempel på en egen dramatisering där han själv spelar den enda rollen. På söndagar kan vi höra honom kåsera i Frukostklubben i Mannheimer & Tengby P4 riks. På senare år har Lars kombinerat jobbet på Backateatern med att undervisa på Teaterhögskolan i Göteborg.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen