Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Lehna Edwall

Lehna Edwall är en prisbelönt konstnär, scenograf, formgivare och kostymdesigner. Hon har en Master i fri konst vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm under Marie-Louise Ekman och samt en examen från Scenografilinjen på Stockholms Dramatiska Högskola, samt BA (HONS) i Modedesign vid Harrow College of Art i London.

Lehna Edwall har skapat scenografi och kostymdesign för teater- och operahus som Kungliga Dramatiska Teatern, Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Dansens Hus, Kulturhuset Stadsteatern, Nobelstiftelsen och Cirkus Cirkör.

Edwall är också verksam som konstnär och har skapat verk som ”Vår Sol” - fontän i Fisksätra centrum i Nacka, måleri och skulptur i verket ”Beyond” på Kulturhuset Ytterjärna och ”Insyn” – skulptur i Stockholm. Hon har också formgivit den permanenta utställningen ”Uppgång och fall” på Borgholmsslott.

Lehna Edwall medverkar i ”Unitehope project” ett pågående globalt konstnärligt fredsprojekt sedan 2004. Hon är representerad på The Levis Museum i San Fransisco och på Scenkonstmuseet i Stockholm.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen