Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa och lunchrestaurang håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Lehna Edwall

Lehna Edwall är en prisbelönt konstnär, scenograf, formgivare och kostymdesigner. Hon har en Master i fri konst vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm under Marie-Louise Ekman och samt en examen från Scenografilinjen på Stockholms Dramatiska Högskola, samt BA (HONS) i Modedesign vid Harrow College of Art i London.

Lehna Edwall har skapat scenografi och kostymdesign för teater- och operahus som Kungliga Dramatiska Teatern, Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Dansens Hus, Kulturhuset Stadsteatern, Nobelstiftelsen och Cirkus Cirkör.

Edwall är också verksam som konstnär och har skapat verk som ”Vår Sol” - fontän i Fisksätra centrum i Nacka, måleri och skulptur i verket ”Beyond” på Kulturhuset Ytterjärna och ”Insyn” – skulptur i Stockholm. Hon har också formgivit den permanenta utställningen ”Uppgång och fall” på Borgholmsslott.

Lehna Edwall medverkar i ”Unitehope project” ett pågående globalt konstnärligt fredsprojekt sedan 2004. Hon är representerad på The Levis Museum i San Fransisco och på Scenkonstmuseet i Stockholm.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen