Om oss

Leiko Fuseya

Leiko Fuseya, scenograf, har sedan 1996 arbetat som scenograf och kostymdesigner inom dans, opera, teater och andra sceniska genrer i Norge och USA. De senare åren har hon bl a designat Daniel Proiettos Woman och Alan Lucien Øyens Jingle Horse på Den Norske Opera och Balett, Carmen på kulturcentret Kilden, Madama Butterfly och Aida på OscarsborgOperaen och La bohème på Den Nye Opera i Bergen. Hon har även arbetat vid flera teatrar i Norge såsom Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater, Riksteatret och Den Nationale Scene, i samarbete med regissörer som Bentein Baardson, Tyra Tønnessen och Yngve Sundvor.

I USA har Leiko Fuseya designat bl a Benjamin Brittens A Midsummer Night’s Dream på Chicago Opera Theater I samarbete med Andrei Serban och har vidare samarbetat med Mark Lamos i Shakespeares The taming of the Shrew och A midsummer nights dream på Yale Repertory Theatre och Washington Shakespeare Theatre.

Leiko Fuseya är ursprungligen från Osaka, Japan och har en Bachelor of fine arts från New York University och en Master of Fine Arts från Yale University.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen