Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Lina Räftegård

Lina Räftegård är utbildad vid Performing Arts School i Göteborg och har varit anställd som dansare, koreografiassistent eller rörelseinstruktör i flera av GöteborgsOperans operauppsättningar så som Resan till Reims, Barberaren i Sevilla, Don Giovanni, Askungen, La traviata, K. Beskrivning av en kamp, Macbeth, Julius Caesar, Rucklarens väg och Orfeus & Eurydike, Fallet Makropulos och De sju dödssynderna. Hon har även medverkat i GöteborgsOperans Jultrad-i-ton åren 2003-2013, Eugen Onegin och Trollflöjten.

Lina har varit koreografiassistent på Det Kongelige Teater i Köpenhamn i Resan till Reims, Askungen och La Traviata, samt dansare i Under Himlen. I David Radoks Barberaren i Sevilla på 2005 års festival i Aix-en-Provence medverkade hon som både dansare och koreografassistent. Hon har medverkat i dansverk av Gun Lund, Peter Svenzon, och med Olof Persson Projects arbetar hon återkommande. Hon var regiassistent till Elisabeth Linton i Vadstena-Akademiens uppsättning Tidsströmmar – tre operor om oss, och med Spring Awakening på Aalborg Teater.

Lina Räftegård var koreograf i Musikhuset Aarhus uppsättning Skriftestolen, Hellmans Drengars julkonsert och i GöteborgsOperans Rusalka. 2011 medverkade hon som skådespelare i Ruben Östlunds film Play.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen