Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Ludmila Rodrigues

Ludmila Rodrigues är en konstnär, scenograf och ibland även performer, som verkar inom fältet kroppsliga erfarenheter, arkitektur och social interaktion. Hon undersöker effekt på kroppsuppfattningen genom beröring och skapar rum, situationer och föremål för att påverka och komma i kontakt med publiken. Rodrigues använder lekfulla strategier för att sätta igång fysisk medvetenhet. Detta i en synergi som involverar alla sinnen och där uppfattningen av framträdande, självkontroll och njutning blandas och blir otydlig. En fysisk dialog med publiken där alla blir skådespelare.

Hennes arbeten har visats i bl a TodaysArt Festival (The Hague, 2013), FILE (São Paulo, 2018), Space Media Festival (Taipei, 2016), Cinekid (Amsterdam, 2016), Rijksmuseum (The Deepest Sense Symposium, Amsterdam, 2014), Schema Art Museum (Cheongju, South Korea, 2016).

Ludmila Rodrigues har sin bakgrund i arkitektur, dans och kampsporter och har sin bas i Haag där hon har en studio I konstcentret Quartair Contemporary Art Initiatives i Haag. Rodrigues undervisar och har workshops med unga konstnärer på Holländska konstakademier kring ämnen som rum, design och sinnliga erfarenheter.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen