Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Luthando Qave

Den sydafrikanske barytonen Luthando Qave är utbildad vid Metropolitanoperans program för unga artister och vid Operahögskolan i Stockholm. Han debuterade som Marco i Gianni Schicchi på Artscape Theatre i Kapstaden. Hans Europadebut skedde 2006 i rollen som Jake i Porgy & Bess, en roll han också sjungit på Norrlandsoperan, Malmö Opera, Norska Operan och Deutsche Oper i Berlin.

På GöteborgsOperan har vi tidigare sett Luthando som Silvio i Pagliacci och Figaro i Barberaren i Sevilla – en roll han också gjort på Opera Zuid i Nederländerna och på Det Kongelige Teater.

På Kungliga Operan har Luthando bl.a. sjunigt Greven i Figaros bröllop, Mjölnarförmannen i Jenůfa, Marcello i La Bohème och Leporello i Don Giovanni. Nämnas bör också Mandarinen i Dalhallas uppsättning av Turandot. Bland de roller som han har sjungit på Metropolitan Opera i New York märks Fiorello i Barberaren i Sevilla, Yamadori i Madame Butterfly och härolden i Otello. Han har även gästat bl.a. Bolsjojteatern, Teatro Real i Madrid, English National Opera och Finlands nationalopera.

Luthando Qave har fått ta emot flera stipendier och priser.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen