Alla föreställningar är inställda t.o.m. 31 oktober

Om oss

Malin Byström

Malin Byström, sopran Under säsongen 2009/2010 sjöng Malin Byström titelrollen i Thaïs på GöteborgsOperan och har under 2012 sjungit samma roll på Palau de les Arts i Valencia; nu mot Plácido Domingo i rollen som Athanaël. Säsongen har även innefattat debut på Festspelen i Salzburg som Donna Anna i Don Giovanni, debut på Metropolitan Opera i New York som Marguerite i Faust, samt framträdanden på Covent Garden i London i Faust och som Fiordiligi i Così fan tutte. Sommaren 2012 väntar Grevinnan i Figaros bröllop vid Festival d’Aix-en-Provence.

Säsongen 2010/2011 innefattade Mathilde i Rossinis Guillaume Tell vid konsertanta framföranden i Rom och på Proms i London (även utgiven på CD), Così fan tutte med Kungliga Operan på gästspel i Oslo och Hélène i Verdis Les vêpres siciliennes i regi av Christof Loy på Grand Théâtre de Genève.

Bland tidigare engagemang kan nämnas Romilda i Händels Xerxes på Kungliga Operan, Donna Anna i Don Giovanni under ledning av René Jacobs i Baden-Baden (även utgiven på DVD), Fiordiligi i Così fan tutte under med William Christie i Lyon, Grevinnan i Figaros bröllop vid Beaunes Barockmusikfestival och GöteborgsOperan, Hanna Glawari i Glada änkan i Montpellier, Agathe i Friskytten i Bregenz och Margareta i Faust i Christof Loys hyllade uppsättning på GöteborgsOperan.

På konsertscenen har Malin Byström gjort ett flertal framträdanden under ledning av Kurt Masur (Mendelssohns Elias i Rom och Paris, Beethovens 9:a i Rom, Milano och Bonn, Peer Gynt i Berlin). Hon har sjungit Sibelius Kullervo med Franska Nationalorkestern och Eivind Gullberg Jensen i Paris, Wesendonck Lieder med Helsingborgs Symfoniorkester, Strauss Vier letzte Lieder med Kungliga Hovkapellet och Ralf Weikert samt Beethovens Missa Solemnis med Sveriges Radios Symfoniorkester och Herbert Blomstedt.

Malin Byström är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Under våren 2008 mottog hon Birgit Nilsson-stipendiet och 2010 Svenska Dagbladets operapris.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen