Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Maria Streijffert

Maria Streijffert är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och vid Operahögskolan i Stockholm. Bland hennes operaroller märks Hippolyta i En midsommarnattsdröm vid Malmö Opera och Musikteater, Penelope i Odysseus återkomst vid the Swedish Baroque Festival i Malmö, Arnalta i Poppeas kröning med Stephen Stubbs, Erin Headly och Ensemble Tragicomedia i Malmö och Theodorine i Offenbachs Tulipatanön på NorrlandsOperan. Hon har vidare sjungit Sonjetka i Lady Macbeth från Mtsensk på Wermland Opera, Fernando i Francesco Contis Don Chisciotte in Sierra Morena under ledning av René Jacobs vid Barockfestivaler i Innsbruck och Beaune, Philoktet i Händels Orest vid Komische Oper i Berlin under ledning av Thomas Hengelbrock och Fru Quickly i Falstaff, Delila i Simson och Delila och Erda i Siegfried på Kungliga Operan.

De senaste säsongerna har innefattat Erda och Rossweisse i Nibelungens Ring på Seattle Opera, Erda i Rhenguldet och Siegfried, Schwertleite i Valkyrian, samt 1:a nornan i Ragnarök i Wermland Operas hyllade Nibelungens Ring samt Ecuba i Cavallis La Didone med Les Arts Florissants och William Christie i Caen, Paris och Luxemburg. Under hösten 2013 sjöng Maria Streijffert sjungit Storge i en scenisk version av Händels Jephtha i Potsdam.

Som konsertsångerska har Maria Streijffert framträtt med flera av de ledande symfoniorkestrarna i Skandinavien. Hon har sjungit Beethovens Symfoni Nr 9 med Kungliga Filharmonikerna, dels under ledning av Alan Gilbert i Stockholm och dels under ledning av Lawrence Renes i Stockholm och Paris. Hon har sjungit Mendelssohns Elias med Göteborgs Symfoniker och Rafael Frübeck de Burgos samt Mahlers Symfoni nr 8 med Kungliga Filharmonikerna och Sakari Oramo. Övriga konsertengagemang har inkluderat Bachs Juloratorium med Ålborgs Symfoniorkester, Messias med Malmö Symfoniorkester, Mendelssohns Elias med Sönderjyllands Symfoniorkester, Mozarts Requiem med Sjaellands Symfoniorkester och Rossinis Messe Solenne med Aarhus Symfoniorkester. December 2013 innefattade Rossweisse i konsertanta framföranden av Valkyrian med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Daniel Harding.

Källa: Braathen Management

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen