Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Marianne Schell

Marianne Schell är utbildad vid Musikhögskolan, solistlinjen, och Teater- och Operahögskolan i Göteborg.

Hon debuterade 1975 på Stora Teatern som Elsalill i Herr Arnes penningar. Sedan följde en rad stora roller, bl a Amanda i Tintomara, Tigrinnan i Animalen, den kvinnliga huvudrollen i Brudköpet och Flickan i ögat, Mikaela och Mercedes i Carmen, Prins Orlovsky i Läderlappen, Sophie i Werther, Pallas Athena i Odysseus hemkomst, Kompositören i Ariadne på Naxos, Cherubin i Figaros bröllop, Juno i Orfeus i underjorden och Fru Peachum i Tolvskillingsoperan.

På GöteborgsOperan har Marianne Schell sjungit Cherubin och Marcellina i Figaros bröllop, Mary i Den flygande holländaren, Suzuki i Madame Butterfly, Eberharda Lindberg i Äppelkriget, Herodias i Salome, Modern i Hoffmanns äventyr, Mrs Sedley i Peter Grimes, Flora i La Traviata, Margret i Wozzeck, Tredje Damen i Trollflöjten, Klytämnestra i Elektra, Mme Thénardier i musikalen Les Misérables, Madame de Croissy i Karmelitsystrarna, En Moder i Lulu, Annina i Rosenkavaljeren, Leona i Sköna Helena, Grevinnan i Spader dam, Geneviève i Pelléas och Mélisande, Värdshusvärdinnan i Boris Godunov, Hattie i Kiss me Kate, Jennyanydots i Cats, Filipjevna i Eugen Onegin och Nirena i Julius Caesar samt Mary i konsertversionen av Den flygande holländaren. Hon har även gästspelat på Drottningholmsteatern och Riksteatern och varit solist vid konserter i Sverige och utomlands.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen